Bábovičky s hruškami a plísňovým sýrem

23. října 2009 v 9:12 | Madla |  Malá sousta aneb předkrmy
Hrušky nemusí být vždy zahaleny jen do sladkého hávu, výborně si rozumí i se sýrem, zejména s tím modrým, plísňovým. A třetím kamarádem k této dvojici by měly být ořechy. Tenhle trojboj to u mě v kuchyni vítězí na celé čáře. Nevěříte, že je takováto kombinace jedlá, ba i velice chutná a deliktání? Tak vyzkoušejte... Navíc nebudete potřebovat mnoho surovin, vystačíte si s troškou plísňového sýra, pár hruškami, hrstičkou ořechů a celé to zakoponujeme do křehkého obalu z listového těsta.

Takže si připravíme:

  • 1 balení listového těsta
  • asi tři zralé hrušky, pokrájené na kousky
  • zhruba 250 gramů sýra s modrou plísní (já použila Nivu)
  • hrst nahrubo posekaných vlašských ořechů (mohou je zastoupit i slunečnicová semínka)
A co dále?
Listové těsto dotenka vyválíme a pomocí většího hrnku vykrajujeme kolečka, kterými vyplníme důlky v muffinové formě. Na dno nasypeme nahrubo nasekané vlašské ořechy, na ně rozdrobíme trochu sýra, na ten položíme na vhodné kousky pokrájené hrušky, opět navrstvíme sýr a přikryjeme plátem těsta, který si pomocí menšího hrníčku "vyřízneme" ze zbytku rozváleného listového těsta. Pečeme v troubě rozpálené na 200 °C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Povrch těsta můžeme samozřejmě potřít rozšlehaným vejcem. Necháme zcela vychladnout a až poté vyjmeme z formy.
bábovičky s hruškami a Nivou

Můžeme servírovat buď jako zajímavý předkrm, nebo jako překvapivý zákusek
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama