Bábovičky Studentská pečeť

13. října 2009 v 18:26 | Madla |  Sladké vábničky
Za inspirací těchto báboviček stála známá čokoláda s buráky, rozinkami a citrónovým želé. Jelikož zmíněné želé nemám příliš v oblibě (a z čokolády ho vždy vyďobávám), nenajdete jej ani v rozpisu ingrediencí. Stejně tak jako vejce, bez nichž se už v kuchyni snažím drahnou dobu obejít … a ono světe div se, to funguje i bez nich

Takže na devět kousků báboviček si připravíme:

1 hrnek mouky (1/2 hrnku bílé polohrubé mouky, ½ hrnku celozrnné pšeničné jemně mleté)
½ hrnku třtinového cukru
¼ hrnku oleje
½ hrnku smetany ke šlehání (může být i mléko, ale přimlouvám se za smetanu)
½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
1 lžičku jedlé sody
1 lžící vanilkového cukru (nejlépe domácí výroby J)
1 lžíci kakaa
½ tabulky bílé čokolády nasekané na hrubší kousky
hrstičku oloupaných nesolených arašídů
hrstičku hrozinek

Do misky vsypeme obě mouky, třtinový i vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek a jedlou sodu, přilijeme olej a šlehačku, promícháme. Přisypeme nasekanou čokoládu, oloupané buráky a hrozinky, opět promícháme a lijeme do formiček nebo do velké bábovkové formy. (Pečeme-li bábovku, musíme samozřejmě ingredience znásobit dle objemu bábovkové formy). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 ◦C a pečeme asi 20-25 minut. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, když se na ni nic nechytá, je hotovo. Bábovičky necháme chvíli zchladnout (čokoláda ztuhne a zpevní a bábovičky jdou poté lépe vyklápět) a poté vyklopíme. Dozdobíme dle chuti například bílou jogurtovou polevou nebo jen pocukrujeme.

Bábovičky Studentská pečeť


A jak na bílou jogurtovou polevu?
Půl tabulky bílé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přidáme k nim půl kelímku bílého hustého jogurtu. Promícháme a nanášíme na bábovičky, nebo rovnou do pusy
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama