Reformované volské oko

22. října 2009 v 9:22 | Madla |  Slané potěšení
Ač se normálně snažím ve své kuchyni vejce vynechat, odpíraného chleba je největší krajíc a já někdy dostanu nepřekonatelnou chuť na volské oko. Ale protože nerada stojím u prskající pánve a navíc mnohdy neuhlídám to, aby nebyl bílek přesušený, ráda se s vámi podělím o přípravu obligátního volského oka v muffinové formě.Ráda si v kuchyni zaexperimentuji a tento pokus byl nanejvýš podařený a já vím, že až mě zase chytne šílená chuť na volské oko, udělám si jej přesně podle tohoto receptu.

Budeme potřebovat:

vejce dle chuti či počtu strávníků (a nejlépe z biochovu od "šťastných" slepiček)
šunku, anglickou slaninu či uzené
možno přidat i nastrouhaný či na kousky nakrájený sýr
sůl
sladká paprika

Příprava je snadná:

Do každého muffinového ďolíčku ložíme přiměřeně šunky, uzeného či anglické slaniny a to tak, abychom pokryli nejen dno, ale i boky formičky. Do výstelky můžeme přidat trošku sýra a na něj rozklepneme jedno vejce. To osolíme a okořeníme sladkou paprikou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 ◦C a pečeme asi 5-10 minut, dokud vejce nezpevní. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme chvilku zatuhnout, poté pomocí nože opatrně objedeme za uzeninovým kabátkem a vyjmeme.

hemenex

Odměnou nám bude sněhobíle kyprý a stejnoměrně upečený bílek, krásně žlutý propečený žloutek a vědomí, že jsme ušetřili pár kalorií, protože jsme nemuseli používat žádný olej.
Servírujeme s pečivem a zeleninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama