Kávové bábovičky s bílou čokoládou

19. listopadu 2009 v 15:50 | Madla |  Sladké vábničky
Vůně kávy patří u mnohých ke každodennímu rituálu. i já patřila k milovnicím kávy. nyní si sice můžu dopřát šálek horkého černého balzámu, ovšem jen bez kofeinu. Čas na klidné vychutnání horkého šálku kávy jsem si vyšetřila, teď by to chtělo něco rychlého a delikátního k zakousnutí.
A co bude nejlépe ladit ke kávě než kávové bábovičky s bílou čokoládou? Bílá čokoláda navíc na řezu utvoří pěkný kontrast s tmavou hmotou těsta.

Takže na těsto budeme potřebovat:

1 hrnek mouky (půl bílé polohrubé, půl hrnku hladké celozrnné pšeničné)
½ hrnku cukru krystal
½ balíčku kypřicího prášku
1 lžičku jedlé sody
1 lžíci vanilkového cukru (nejlépe domácí výroby J)
1 lžičku instantní kávy
¼ hrnku oleje
½ hrnku mléka
½ tabulky bílé čokolády nalámané na kousky nebo nahrubo nasekané

Postup je jednoduchý jako facka:

Smícháme všechny sypké suroviny, vyjma instantní kávy. Ohřejeme si mléko a v horkém mléce rozpustíme lžičku instantní kávy. Necháme zchladnout a vlijeme do moučné směsi. Zamícháme, vlijeme také olej a nakonec do těsta vpravíme kousky bílé čokolády. Naposledy zamícháme a můžeme nalít do formy.

A protože co je malé, to je milé, určila jsem milým bábovičkám za společníka formu na muffiny. Svůj výtvor pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 ◦C asi 20 minut. Kontrolujeme špejlí, až se těsto nechytá, je upečeno. Bábovičky necháme vychladnout a po vychladnutí je vyklopíme a zdobíme kávovou polevou.


A jak na ni?
Budeme potřebovat lžíci horké vody, lžičku instantní kávy a asi pět lžic moučkového cukru. Ve lžíci horké vody rozpustíme lžičku instantní kávy a za stálého míchání přidáváme moučkový cukr až se nám vytvoří polotekutá voňavá poleva. Tou poléváme vychladlé bábovičky, necháme zatuhnout a bábovičky ještě můžeme postrouhat bílou čokoládou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama