Makové bábovičky s čokoládovou polevou

29. listopadu 2009 v 9:55 | Madla |  Sladké vábničky
Další receptík, který jsem stihla udělat, když si naše malé perpetum mobile na chvilku zdřímlo. V lednici máme vždy sacharidovou zásobu první pomoci - čokoládu a ta v tomhle receptu hraje prim. A druhými houslemi ji myslím zdařile doplňuje mák. Celek je lahodný a zdravý - mák je plný vápníku, v receptu navíc není ani zblo vajec a tuku - mák je tučný dost a bez vajec se už drahnou dobu snažím obejít. A ono, světe div se, to funguje

Pokud se chceme pustit do díla, neměli bychom zapomenout na tyto suroviny:

1 hrnek nemletého máku
1 hrnek mouky (1/2 hrnku polohrubé bílé, ½ hrnku hladké pšeničné celozrnné)
1 hrnek třtinového cukru
1 hrnek mléka
½ balíčku kypřicího prášku
1 lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácí výroby )
1 lžička jedlé sody
hořká čokoláda (já použila Sladkou vášeň se 70 % kakaa) nasekaná na hrubší kousky

Postup je až směšně jednoduchý. Vše smícháme dohromady, nakonec zapracujeme hořkou čokoládou, šoupneme do formy na muffiny (podle typu formy samozřejmě vymastíme a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou) a pečeme zhruba dvacet minut až půl hodiny v předem vyhřáté troubě na 180 ◦C.


Dle nálady a času ozdobíme, nebo jenom pocukrujeme. Já použila čokoládovo-jogurtovou polevu. A jak na ni? Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky, do rozpuštěné čokolády přimícháme hustý bílý jogurt, promícháme a zdobíme
Na tabulku čokolády dáme jeden malý bílý jogurt.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 29. listopadu 2009 v 11:13 | Reagovat

Sladké pečení bez tuku a vajec se jen tak nevidí. Jelikož se mi poslední dobou nedostává domácích vajíček, tak bezvaječné receptíky vítám :-). Remoska bude mít zase co dělat :-D.

2 Madla Madla | Web | 29. listopadu 2009 v 11:23 | Reagovat

Do sladkého pečení se pouštím dosti často, protože mě pořád hodní mlsná, takže se snažím to občas napravit alespoň nějakou dietnější verzí. A kupdoivu, i bez vajec a tuku se dá péci  :-D
Tak přeju dobré chutnání a a´t remoska ještě dlouho dobře slouží  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama