Šťavnaté jogurtové řízky

23. listopadu 2009 v 10:22 | Madla |  Maso hraje prim
Kuřecí prsní řízky nebývají pro svou suchost oblíbené u kuchařů, ani u strávníků. Jsou však lehká a dietní a dají se připravovat na množství způsobů. Jejich nevýhodu bychom mohli zmírnit například obalením ve slaninovém kabátku, já vám ale nabízím přípravu vyloženě dietní a přitom chutnou a šťavnatou. Řízkům zcela netradičně poskytneme jogurtovou lázeň. po tpečující mléčné kúře zvláční i sebesušší kousek masa a promění se manu nebeskou. Myslíte si, že to není možné? Vyzkoušejte a uvidíte

Pro čtyři osoby budete potřebovat:

4 větší kuřecí prsní řízky
1 velký bílý jogurt
1 lžíci solamylu
sůl
koření dle chuti - já použila svůj oblíbený rozmarýn
podle chuti 2-3 stroužky česneku, nahrubo nakrájeného (lze i vynechat, já ale česneku fandím)

Držte si klobouky, jedeme z kopce! Kuřecí řízky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Sušíme proto, aby nám jogurtová marináda pěkně všude ulpěla a žádný kousek nezůstal ochuzen. Osušená kuřecí ňadra pořádně ze všech stran potřeme jogurtovou marinádou, kterou si připravíme velmi jednoduše: do jogurtu vmícháme sůl, rozmarýn, nahrubo nasekaný česnek a lžíci solamylu.
Řádně zamícháme.
Řízky krásně omatleme marinádou a vložíme do uzavíratelné krabičky a krabičku do ledničky. Stačí tak na tři hodinky, ale jogurtová lázeň je prospěšná co nejdelší, takže ji můžete masíčku dopřát klidně i přes noc.
V hodinu H vyndáme maso z misky, rozpálíme si olej na pánvi a jedoduše v něm řízky osmažíme z obou stran, až jsou krásně zlatohnědé.
Kuřecí maso šlechtěné jogurtem je opravdu výtečné.
Navršíme na talíř a rychle do toho.
Přílohu nechám zcela na vás, u nás se podával milostný trojúhelník s brambory, jablíčky a česnekem a byla to veliká pochoutka.
Jinak jen malá poznámka na okraj: porce je manželova, proto ta tatarka (té totiž nejsem zastáncem).
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 23. listopadu 2009 v 11:11 | Reagovat

Sice jsou kuřecí prsa sušší, ale u nás doma prostě jiné kousky kuřete nefrčí (= příteli se nelíbí jejich tvar - dodneška jsem nepochopila, ale přijala jako fakt :-)). Proto kuřecí prsíčka nakládám také do ochucené jogurtové marinády. Když je ale chci zpracovávat jinak (kupř. obalit klasicky na řízky nebo zapékat) naložím je přes noc do kefíru a před obalováním (či jinou úpravou) je omyji, maso zkřehne a zvláční 8-).  

2 Madla Madla | Web | 23. listopadu 2009 v 12:36 | Reagovat

coco-choc: To je super tip, díky za něj, to by mě nenapadlo  :-) Řízky v kefíru občas peču v troubě, je to příjemná změna.

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 24. listopadu 2009 v 11:33 | Reagovat

Tak jsem přišla taky na návštěvu  :-) a hned mě tady vítá taková pochoutka  :-D Vypadá to velmi dobře a určitě to stojí za vyzkoušení,Navíc si myslím,že je to i docela rychlé.Pěkný den  :-) Alena

4 Madla Madla | Web | 24. listopadu 2009 v 11:42 | Reagovat

tetkapernikarka: Je to superrychlé a taky superdobré  :-) Protože mám malé dítě (momentálně půlroční) tak se snažím, aby většina receptů byla opravdu expresně rychlá na přípravu  :-) , protože na zdlouhavé vaření vážně není čas ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama