Bramborové bábovičky

3. prosince 2009 v 7:06 | Madla |  Přílohy a omáčky všelijaké
Aneb bramborová kaše v jiném skupenství. Zbyla vám od oběda bramborová kaše a nevíte co s ní? Tady přináším malý nápad, jak oživit mnohdy fádní kaši tak, že bude na talíři nejen hezky vypadat, ale i zase jinak chutnat. Záměrně neuvádím gramáž jednotlivých surovin, tu si každý upraví podle svého.

Potřebné suroviny na výrobu bramborové kaše:

brambory
mléko
máslo
sůl

A na dohotovení něco navíc:

lžička kari
2 lžíce kvalitního rajského protlaku

Jak udělat bramborovou kaši víme všichni, takže z uvedených surovin připravíme klasicky bramborovou kaši, pouze s tím rozdílem, že tentokrát ji uděláme tužší (musí v ní stát lžíce) a ani nám nebude vadit, když v ní zbude sem tam kousíček brambory. Kaši necháme vychladnout a rozdělíme ji na dvě poloviny. Jednu polovinu obarvíme lžičkou kari, do druhé zase zamícháme rajský protlak. Plníme do formiček na muffiny a pečeme asi 20-30 minut při 200 ◦C. Necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme z důlků.


Servírovat můžeme jen tak se zeleninovým salátem, nebo jako zajímavou přílohu k masu či rybě.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 3. prosince 2009 v 7:31 | Reagovat

Opět super nápad, Madlo :-). Zapékanou bramborovou kaši už jsem párkrát dělala, právě z kaše pozůstalé z oběda, takže si chuť dokáži představit. Bohužel si takové bábovičky v remosce opravdu nevyrobím :-?.

2 Madla Madla | Web | 3. prosince 2009 v 8:52 | Reagovat

Ona i remoska má svůj půvab  :-) aspoň je v ní té zapečené kaše víc  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama