Černá Venuše

20. července 2010 v 13:06 | Madla |  Cheesecaky, tvarohové dorty a nepečené dorty
Tahle nepečená dobrota udělá radost v parných letních dnech nejen vám a vašim dětem. A příprava je až směšně jednoduchá, obejde se bez želatiny a přesto drží tvar. Navíc je neskutečně variabilní, protože můžeme použít čokoládu různých příchutí a různého ovoce dle sezóny.

Já bohužel vlastní zahrádku nevlastním a těch pár malin, ostružin a jiných chutných plodů, kterými jsem občas obdarována od rodičů, většinou končí v nenasytném žaludku našeho mláděte a co nezhltne on, sezobneme rychl ejen tak, nebo se sladkou šlehačkovou čepičkou.

Ale u rybízu, to je něco jiného. Červeného rybízu má moje tchyně spousty a nikdo jej nijak moc nemusí. takže nejen letošní léto u mě ve znamení hrátek s těmito rubínově červenými, kysele chutnajícími korálky.

Jako důstojného protihráče jsem pikatnímu rybízu představila hebkou a hořkou čokoládu. A žádného souboje třeba nebylo, protože si tito dva spoluhráči padli skvěle do noty a jsou z nich nerozluční kamarádi.

Taklže pokud i vy řešíte nadbytek rybízu, udělejte si svůdnou a jednoduchou Černou Venuši.

A protože v těchto dnech nastávají skutečná vedra, šetřme síly a slov a přejděme rovnou k receptu.

Na sexy chutnou Černou Venuši si připravíme:

2 smetany ke šlehání
1 zakysanou smetanu
1 tvaroh ve vaničce
tabulku hořké čokolády (použila jsem Sladkou vášeň se 70 % kakaa)
balíček piškotů
libovolné ovoce (já použila pikantní červený rybíz)
vanilkový cukr (nejlépe domácí výroby)


Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na čtverečky. Poté vyšleháme do tuha obě smetany ke šlehání. K rozpuštěné čokoládě přidáme tvaroh a zakysanou smetanu, pořádně promícháme. Poté opatrně zamícháme obě vyšlehané šlehačky. Ochutnáme a podle chuti dosladíme vanilkovým cukrem. Do formy vlijeme část směsi, poklademe piškoty, na piškoty dáme libovolné ovoce, další část směsi a tak vrstvíme, dokud nevypotřebujeme veškerou čokoládovou směs. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

Dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
Nejde-li nám náš výtvor vyklopit, ponoříme formu na pár chvil do vhodné nádoby s horkou vodou.
Ještě jste se smetanových dobrůtek nenamlsali dostatečně? Jestli chcete opět lehkou sladkou dobrotu plnou chuti a bez práce a bez želatiny, vyzkoušejte třeba bábovku duo smetánka...
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 20. července 2010 v 13:34 | Reagovat

Nepečený dezert se v těchto nemožně horkých dnech hodí :-). Přemýšlím, čím bych nahradila rybíz. Líbí se mi jeho kombinace s jemnou čokoládou. Možná třešně, lepší by byly višně, ale ty opravdu neseženu. Chválím za originální využití rybízu ;-).

2 Madla Madla | Web | 20. července 2010 v 15:44 | Reagovat

coco-choc. Přesně tak, kdo by se v tom vedru vařil ještě u trouby :-) Kombinace s jiným druhem ovoce bych se vůbec nebála, třeba takové voňavé a šťavnaté broskve nebo meruňky si s čokoládou rozumí velice dobře :-)

3 Pája Pája | Web | 20. července 2010 v 21:43 | Reagovat

Musím přiznat, že preferuji verzi ve skleničce a bez šlehačky. Nějak mi tam vadí =) A ještě oddělit tvaroh a zakysanou a vlastně z toho udělat něco úplně jiného =)

4 toffo toffo | Web | 21. července 2010 v 8:00 | Reagovat

Hezky :-)! Bezva fotky. Formu bych vyložila potravinářskou fólii a nebo porce nacpala do kokotek. Když někde vyhrabu šlehač, překvapím rodinku.

5 Madla Madla | Web | 21. července 2010 v 13:06 | Reagovat

Pája: I verze ve skleničce je skvělá :-) jen tak oslazená zakysaná smetana s ovocem - v jednoduchosti je krása :-)

6 Madla Madla | Web | 22. července 2010 v 15:28 | Reagovat

toffo: Díky moc za chválu. vyšetřila jsem chvilku, kdy Toníček spal, takže jsem si tentokrát mohla dovolit trošku pohrát s aranžmá. jednotlivé porce v kokotkách nezní vůbec špatně, to bych jich ale musela mít podstatně víc, protože u tohohle dezertu se nedá udržet :-)

7 Bali Bali | Web | 25. července 2010 v 7:53 | Reagovat

Tak já to tedy narvu do kokotek. Zatím ale nevím, jaké použiji ovoce ;-)

8 Madla Madla | Web | 25. července 2010 v 10:17 | Reagovat

Bali: V kokotkách to Černé Venuši bude bezesporu slušet. myslím, že k čokoládě se hodí cokoli - sladké meruňky, hladké a voňavé broskve či nektarinky, výbroný by byl i čerstvý ananas. Bezvadné by bylo i drobné ovoce jako maliny, ostružiny nebo sladké třešně :-)
Tak pak dej vědět, jak chutnalo. :-)

9 vilemina vilemina | Web | 25. července 2010 v 20:57 | Reagovat

Tak to je silné pokušení...a měla bch tento týden před dovčou vyprázdnit lednici, čili nějaké ty šlehačky a zakysanky bych mohla dobře uplatnit!

10 Madla Madla | Web | 25. července 2010 v 21:51 | Reagovat

vilemína: Určitě vyzkoušej, příprava nezabere víc než deset minut a chuť je přitom ohromná. Dá se použít nejen ovoce čerstvé, ale i kompotované. Tak přeji, ať se dílo vydaří. Ale v tvé režii to bude určitě pochoutka. jen je škoda, že se musí alespoň těch pár hodin čekat na zatuhnutí smetanové hmoty :-(

11 vilemina vilemina | Web | 26. července 2010 v 18:53 | Reagovat

Tak potvrzuju, že to funguje skvěle, s poměrem surovin se jistě dá dále zkoušet, co to snese...měla jsem ještě pár borůvek a piškoty jsem zkropila trochou brandy (malých dětí nemajíc). Příště můžu naservírovat návštěvě!

12 Papaja Papaja | Web | 27. července 2010 v 8:46 | Reagovat

Recept samotný je fajn, ale důvod mého komentáře jsou fotky :-) Mají krásné světlo, jsou ostré a celkově prostě velmi povedené. Madlo prozraď, co se změnilo? Foťák, prostředí nebo něco dalšího? :-P
P.

13 Madla Madla | Web | 27. července 2010 v 10:21 | Reagovat

Vilemína: Tak to jsem moc árda, že se dílo vydařilo. Piškoty skropené brandy musely být přímo báječné, to musím někdy také vyzkoušet.

14 Madla Madla | Web | 27. července 2010 v 10:24 | Reagovat

Papaja: Díky za komentář, no, co k tomu říci. využila jsem spánku dítěte a místo péči o domácnost jsem si tentokrát hrála s manželovou zrcadlovkou. Obvykle bývají mé fotky jen rychlé cvaky mým starým kompaktem a na nějaké promyšlenější kompozice nebývá čas, ale tentokrát jsem si vyhrála. Tak jsem moc ráda, že to jde vidět. Jen kdyby bylo vždycky tolik času ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama