Jsem slavná! Píše mi Unilever

21. února 2012 v 10:26 | Madla |  Zajímavosti
Před časem jsem si procházela své osobní maily, které dosti zanedbávám a narazila jsem na opravdu zajímavý dopis. Psala mi paní od Unileveru s nabídkou spolupráce na téma cookies. Jednou z klíčových podmínek bylo nejen psát o cookies a o tom, jak je snadné je doma připravit včetně různých variací, ale ve druhé fázi spolupráce se měla samozřejmě při jejich výrobě používat Hera.

Nejdřív mě tenhle mail rozesmál, protože já tak zbožňuju máslo, v žádném z mých receptů nenajdete Heru ani podobného rádobypříbuzného másla (máslo totiž nemá sestru ani bratra, máslo je prostě MÁSLO), ale pak jsem se rozesmutnila. Bylo by příjemné přivydělávat si tím, co mě ohromně baví, ale za cenu zaprodání se výrobku, který i já, neškolený laik, v pečivu poznám a nechutná mi, přišlo mi to prostě líto. Kdyby mi tak nějaká mlékárna (třeba Tatra - miluju Farmářské máslo) nabídla podobnu spoupráci, chňapla bych po ní všema deseti. Jenže mlékárny moc dobře ví, že za prezentaci másla nikomu nic platit nemusí, protože každý, kdo nemá úplně ochrnuté chuťové pohárky, ten rozdíl mezi máslem a jeho náhražkmi prostě pozná. Ale bylo by příjemné, dostávat zadarmo bedny másla a vymýšlet s nimi sušenkové kreace.

Jsem zvědavá, jestli paní nějakou foodblogerku ochotnou ke spolupráci najde, tajně teda doufám, že ne, protože by to byl neklamný příznak toho, že se přemýšlení o jídle už pomalu mění a že ani za nabídku lákavé spolupráce a zviditelnění jména nejsou lidé schopni udělat vše. V což pevně věřím a stále fandím máslu!

Kdo má rád máslo, ať zvedne ruku!
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 aliziaa aliziaa | 21. února 2012 v 11:07 | Reagovat

Taky bych máslo nevyměnila ani za nic. I když se v receptu píše použít ztužený tuk, vždy použiji máslo :-)

http://mamou-stylove.blogspot.com/

2 toffo toffo | 21. února 2012 v 15:31 | Reagovat

Pěkně jsi to napsala Madlo. Dvě strany má ta mince. Je to škoda. A je to děsivé, na čem je postavený dnešní svět. Na reklamě, často klamavé. Díky za zdravý selský rozum.

3 toffo toffo | Web | 21. února 2012 v 16:53 | Reagovat

Dodatek: ... na reklamě, penězích a podvodu.

4 Madla Madla | E-mail | Web | 21. února 2012 v 19:46 | Reagovat

aliziaa: Přesně tak! jen je škoda, že stejně smýšlejících je málo. Znám ve svém oklí spoustu lidí, co při pečení používají Heru a ještě tvrdí, že je to lepší než s máslem :-!

5 Madla Madla | E-mail | Web | 21. února 2012 v 19:48 | Reagovat

toffo: Díky moc za tvůj krásný a podpůrný komentář. Vždycky mě dokážeš tak pěkně pohladit po duši, má milá jmenovkyně. Přesně jsi pojmenovala potížesoučané doby. Inu, nezbyde nám nic jiného, než se snažit o změnu ... právě tím selským rozumem :-)

6 baboona baboona | 22. února 2012 v 14:06 | Reagovat

Gratuluji a taky jsem za máslo. Doporučuji v časopisu D-test pěkný článek s testem. Vyhrálo u nich máslo od Madety, co mě ale překvapilo, že máslo Dr. Halíř obhájilo 3. místo. (Pozor výsledky jsou v placené sekci)
http://www.dtest.cz/clanek-1963/test-masel-2011

7 Meg Meg | Web | 22. února 2012 v 15:58 | Reagovat

Gratuluju! Jednozacne fandim maslu :) A zaroven nechapu lidi, co pouzijou nahrazky masla klidne i do kremu :/

8 Madla Madla | E-mail | Web | 22. února 2012 v 17:43 | Reagovat

baboona:Děkuju a jsem moc ráda, že tolik lidí dává přednost máslu. O tom testu másel vím, shodou náhod jsem na něj narazila, kyž jsem dělala poprvé domácí lístkové těsto (tam se másla vejde fakt hodně :))

9 Madla Madla | E-mail | Web | 22. února 2012 v 17:45 | Reagovat

meg: Díky :-) Žebychom založili fanklub máslu a fujklub Heře a podobným náhražkám? Také nechápu lidi, co pužívají náhražky i do krémů, jako podklad a chlebíčky a podobně (naštěstí jich až zas tolik neznám :-))

10 Ditta Ditta | Web | 22. února 2012 v 19:51 | Reagovat

Co dodat ?!....... ;-)

11 Madla Madla | E-mail | Web | 23. února 2012 v 10:15 | Reagovat

Ditta: Přesně tak, smutný příznak současné doby ...

12 DolceVita DolceVita | Web | 23. února 2012 v 14:54 | Reagovat

[6]: Výsledek testu mě moc těší! Na výrobky z Madety nedám dopustit, mám ji za rohem a kupodivu není tak jednoduché ve zdejší obchodní síti koupit právě máslo a mléko od Madety. Už jsem si zvykla, že se za potravinami člověk musí trochu nachodit, ale dělám to ráda. Jsem patriot a bez poctivého másla se v české kuchyni ani v té slavnější francouzské prostě neobejdeme :-) A bez časopisu D-test bychom žili v nevědomosti! Jsem ráda, že tomu tak není.

13 Madla Madla | E-mail | Web | 23. února 2012 v 19:53 | Reagovat

DolceVita: Není nad pravé české máslo! jen je škoda, že jej z pultů českých obchodů často vytlačují pseudomásla z EU, která byla bůh ví jak dlouho u ledu.
Holt za kvalitním jídlem si člověk musí často udělat dlouhou procházku a často pak stejně končí ve své kuchyni :-)

14 HaF HaF | Web | 27. února 2012 v 20:46 | Reagovat

Hned jsem prolustrovala všechny recepty na svém blogu a uklidnila jsem se - mám všude máslo! A třeba se jednou ozvou i z mlékárny! ;-)

15 Madla Madla | E-mail | Web | 27. února 2012 v 21:02 | Reagovat

HaF: hani, ty se nemusíš vůbec znepokojovat, všechny tvé recepty jsou krásně poctivé. Já jen nevím, proč paní napadlo kontaktovat mě, když u každého receptu s máslem uvádím, aby se použilo jedině kvalitní máslo.
Spolupracovat s nějakou mlékárnou by bodlo, díky Toníčkovi máme šílenou spotřebu mléka, díky mě zase mizí šlehačky a sýry (do panna cott, cheesecaků), o másle nemluvě, takže taková spolupráce by mě vážně potěšila :-D

16 Pavla Pavla | Web | 1. března 2012 v 10:13 | Reagovat

Madlo, jsem na tebe hrdá :-).

17 Madla Madla | E-mail | Web | 1. března 2012 v 11:34 | Reagovat

Pavla: Jéé, díky :-)

18 Andrea Andrea | Web | 1. března 2012 v 17:36 | Reagovat

Určitě jsem zajedno s vámi a volím máslo. Jinak tobě Madlo děkuji za pěkné a pravidelně aktualizované stránky. Přeji nadále hodně štěstí :)

19 Madla Madla | E-mail | Web | 1. března 2012 v 21:20 | Reagovat

Andrea: Děkuji moc a jsem ráda, že máslo vítězí jednomyslně :-) Děkuju moc za chválu, blog se stal mým velkým koníčkem.

20 pan maslo pan maslo | 18. března 2012 v 19:30 | Reagovat

Maslo schvaluji, ale pouze a jedine to zminovane v clanku. Madetu a krmny tuk nebrat.

21 Madla Madla | E-mail | Web | 18. března 2012 v 19:53 | Reagovat

pan maslo: Mluvíte mi z duše, já bych se Farmářskho másla ujedla. Škoda, že je a trhu tak málo kvalitního českého másla.

22 Ajina Ajina | E-mail | Web | 4. dubna 2012 v 13:10 | Reagovat

Taky nedám na máslo dopustit.
Přiznám se, že Heru používám do vánočního perníku a třeného těsta. Tyto recepty jsem už takto zdědila od maminky.
Nedovedu si představit krém bez másla.
Máslo dává jídlu svou vynikající chuť.

23 Madla Madla | E-mail | Web | 5. dubna 2012 v 13:54 | Reagovat

Ajina: Já si nedovedu představit bez másla nic :-) I jen vymazání formy máslem namísto vytření olejem dělá divy. Ať žije máslo!

24 Terezka Terezka | Web | 7. dubna 2012 v 21:26 | Reagovat

No a já jsem zrovna dnes četla, že Katka Fornůsková používá Heru nebo nějaký rostlinný tuk na pečení, že je těsto nadýchanější, tak nevím...

25 Madla Madla | E-mail | Web | 9. dubna 2012 v 11:08 | Reagovat

Terezka: Tak to je hrůza! Kam ten svět spěje, když i profesionální cukrářka a pekařka používá raději náhražku než poctivé máslo. Po Heře je těsto možná nadýchanější (nevím, nemůžu srovnávat, Heru fakt nepoužívám), ale mě tam vadí ta margarínová pachuť. Přeci jen pečení není jen o technologii, ale jde i o chuť a tu dodá jedině máslo. Tak z tohohle zjištění jsem fakt smutná. :-(

26 Eraserhead Eraserhead | Web | 10. května 2012 v 10:50 | Reagovat

Maslo je v kuchyni to, čo je pre malé bábätko materské mlieko

27 Eraserhead Eraserhead | 11. května 2012 v 13:49 | Reagovat

Madla, a našiel som aj toho kto tú ponuku z Unilever prijal a rovno
<a href="http://varecha.pravda.sk/recepty/cookies-s-parmskou-sunkou-a-nivou/27676-recept.html">šéfkuchár</a>

aký barbar, parmská šunka, parmezán a ten stužený bordel .......

28 Madla Madla | E-mail | Web | 11. května 2012 v 22:08 | Reagovat

Eraserhead:
Mluvíte mi z duše :-)
Ten recept je teda drsný, úplně se mi z toho dělá špatně a fakt nechápu - parmská šunka, parmezán a kupa chemického tuku. No, jde vidět, že někteří lidé jsou pro "slávu" ochotni vymýšlet všechno možné :-(

29 Dulinka Dulinka | E-mail | Web | 18. července 2012 v 15:06 | Reagovat

Milá Madlo,
také se připojuji se svým komentáře, i když nejsem zarytým zastáncem másla. Máslo sice miluju, ale z finančních důvodů na určité druhy pečení používám náhražku. Samozřejmě bych náhražku másla nikdy nepoužila do krému, to musí bejt pěknej fujtajbl. Ale třeba vánoční cukroví jako linecké, vanilkové rohlíčky, skořicové koláčky atd. děláme z Hery nebo Zlaté Hané a nikdy si nikdo nestěžoval ani zarytí zastánci másla, když jsme jim řekli, že používáme jen máslo, tak hned kývali, jak je to poznat, že je tam použito máslo :-D

30 Jirka Jirka | 24. července 2014 v 13:04 | Reagovat

Ahoj Madlo
nejsem žádný pracovník unileveru nebo něčeho takového , ale mám také svůj názor hera,rama atd. mají MIN. O 50% TUKU NEŽ MÁSLO ,OBSAHUJE NENASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY , A  OMEGA 3 A 6 ) VŠE JE POZITIVNÍ) TAK TEDA NEVÍM NA CO SI TU HRAJETE ŽE JSTE NĚJAKÉ MASTNÉ HOSPODYŇKY???? S POZDRAVEM A CHUTÍ PECT PŘEJE JIRKA

31 aidualC aidualC | Web | 9. září 2016 v 0:55 | Reagovat

půjčím peníze ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama