Na černém pivu čtyři hodiny pečený bůček

26. března 2013 v 8:06 | Madla |  Maso hraje prim
aneb Madla se pomalu a nenápadně vrací na scénu a hned na vás vystřelí ten skoro největší kalibr. Bůček. Černé pivo. Česnek. Cibule. Péct čtyři hodiny. Stop. S uslintaným úsměvem se pak propadnout do obžerného bezvědomí, které po konzumaci voňavého, vypečeného a měkkého masíčka nastává téměř okamžitě. Počasí je na prd, jaro se asi někam ztratilo (nebo bylo odfouknuto), takže jdem na ten bůček, co vy na to?


Nachystejte si:

kilo bůčku bez kosti a bez kůže
sůl
čerstvě mletý pepř
kmín
tři velké cibule
palici česneku
1/2 l černého piva (použila jsem Svijanskou kněžnu)

Bůček řádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Oloupeme a na na plátky si nakrájíme cibuli a česnek. Vsypeme do pekáče, promícháme, aby se cibule pěkně promísila s česnekem, vložíme okořeněný bůček, podlijeme černým pivem, zaklopíme a strčíme do trouby vyhřáté na 160 °C. A necháme tři a půl hodiny. A můžeme jít třeba ven, nebo se pustit do jarního úklidu (ha ha ha).
Poté odklopíme poklici od pekáče, zvýšíme teplotu na 200 °C a odkyrté maso necháme ještě tak dvacet minut až půl hodinky dokřupava a krásně do červena upéct.


Podáváme třeba s bramborovou kaší a hlavně nezapomeneme přelít voňavou pivní šťávičkou s cibulí a česnekem.


Tenhle bůček je prostě špica! Jednoduché, ale prostě dokonalé. Já osobně bych nikdy neřekla, že budu pět ódy na bůček. Já, která vždycky preparuju tlustý maso a při představě klepavého bílého tlustého masa se mi zvedá žaludek.
Jenže tenhle bůček je úžasný. Vypečený, šťavnatý, měkký, voňavý. Ale dejte si záležet, čím ho podlijete, protože jen kvalitní pivo vám udělá dobrou chuť šťávy.

Tak šup pro bůček!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 vanda vanda | Web | 26. března 2013 v 8:44 | Reagovat

Bůček takhle pečený je naprostá nebeská krmě! Až narazím na pěknej, vezmu ho domů, dopřeju mu trochu toho piva a pak se sním pořádně pomazlím!!! :-P

2 Maryna Maryna | Web | 26. března 2013 v 11:18 | Reagovat

Čekání se vyplatilo! :-) Jdu pro bůček.

3 Michal Michal | Web | 28. března 2013 v 13:53 | Reagovat

Myslím, že v chuti hodně udělala i ta kněžna, je výraznější a karameloidnější. Je to velmi dobrá inspirace pro tu druhou půlku bůčku co neskončí jako velikonoční kapsa :-)

4 HaF HaF | Web | 28. března 2013 v 20:30 | Reagovat

Mám ráda zimu, ale letos i já to jaro netrpělivě vyhlížím. Ovšem s tímto bůčkem na stole se dá ta zima ještě chvíli vydržet! :-D
Sázka na jistotu - bůček, černé pivo, cibule, česnek - a k tomu skvělá kuchařka jako ty, to prostě nemá chybu. :-)

5 ajka ajka | Web | 29. března 2013 v 2:12 | Reagovat

Tak s tímhle receptem si určitě šplhnu u manžela :-D
Díky ;-)
Ajka

6 Meg Meg | Web | 29. března 2013 v 22:27 | Reagovat

Uaaaa, Madlo, ja slintam! V tehle zime, kdy me dnes rano zaskocil snih, je tohle proste silene lakavy!

7 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 9:02 | Reagovat

Vanda: Ono jakékoli maso zušlechtěné dobrým vínem nebo pivem je výtečné, ale v téhle nekonečné zimě je ten bůček fakt ideální. Tak přeju krásné mazlení!

8 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 9:03 | Reagovat

maryna: Určitě utíkej! A pak napiš, jestli chutnal...

9 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 9:04 | Reagovat

Michal: Jojo, Kněžna je úplně super, jednu Kněžnu pod bůček a jednu k němu :-) dejte vědět, jak chutnalo, jestli se do bůčku pustíte!

10 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 9:05 | Reagovat

HaF: Letos je ta zima obzvláště urputná, to je pravda. Ale s bůčkem na stole je jakékoli počasí přípustné :-)
Díky moc za tak krásnou pochvalu, rudnu jako pavián v říji...

11 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 9:06 | Reagovat

ajka: Určitě vyzkoušejte, otestováno na vlastním mlsném manželovi a prošlo na jedničku!

12 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 9:07 | Reagovat

Meg: ty jsi jednička na různé úpravy bůčku, takže tenhle by ti snad taky mohl chutnat :-)

13 Katka Katka | 6. dubna 2013 v 13:43 | Reagovat

Tak nevim, jestli Vam mam podekovat za recept nebo vynadat, ze jsme se tak nechutne prezrali ;-)

14 Madla Madla | Web | 6. dubna 2013 v 20:13 | Reagovat

Katka: LOL :-)

15 P.V. P.V. | Web | 25. června 2013 v 12:51 | Reagovat

Mňam, úplně cítím jak se rozpadá, jako dort :D Děkuji za inspiraci k zítřejšímu obědu - dneska už to nestihám... :-P

16 fatrichie fatrichie | E-mail | 24. března 2015 v 11:10 | Reagovat

Tak tuhle mňamku si dneska s kamarády dáme.
Děkuji za recept. O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O  O_O

17 Madla Madla | E-mail | Web | 26. března 2015 v 10:46 | Reagovat

P.V.: Přesně tak, masíčko měkké a rozpadavé, vidlička netřeba :-) Tak doufám, že si pochutnáte stejně jako my :-)

18 Madla Madla | E-mail | Web | 26. března 2015 v 10:47 | Reagovat

fatrichie: Tak to jsem moc ráda. pochutnat si ve společnosti dobrých kamarádů je to nejlepší, co pro sebe člověk může udělat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama