Melounové nanuky s mátou

3. srpna 2013 v 10:40 | Madla |  Zmrzlinárium
Je vedro.


Mladší dítko se budí v pět ráno a ihned vyžaduje zábavu. Starší dítko jej o hodinu později následuje a tak se nelze divit, že už v sedm čile běhají po balkónu, defenestrují naše bazénková zvířátka (ne živá), stříkají na sebe vodu z obří mušle (do které by se tak akorát vešla paní Mélská), do které já jako otrok nosím vodu v tom největším hrnci, co doma máme.
Ale nestěžuju si. Dítka se aspoň zabaví a já vyrobím nějaké ty nanuky, které do odpoledne zatím pěkně zmrznou. Dnes jsem vyráběla nanuky z letních jablíček (takových malinkatých zmršenců) a čerstvé bazalky. Protože ty melounové s mátou padly včera za vlast. Ono to v těch vedrech ani jinak nejde.

Recept jsem si vypůjčila z blogu Výpečky, kde se to hemží samými dobrotami. Bazalku, která mi na dvorku chcípla, jsem nahradila mátou, které se naopak velice daří. Na tomto blogu je spousta chutných a netradičních receptů, takže určitě nakoukněte.

na osm nanuků si nachystejte:

500 g dužiny z vodního melounu (odpeckované)
100 ml cukrového sirupu
2 lžíce čerstvých mátových lístečků

Jednoduše všechno rozmixujte a nalijte do formiček na nanuky. Dejte do mrazáku za zhruba pět šest hodin (záleží, jak vám mrazí mrazák) si můžete pochutnávat. Po vytažení nanuků z mrazáku je přelijte teplou vodou, ať vám jdou lépe vytáhnout z formiček.

Já cukrový sirup nevyráběla zvlášť, ale použila jsem zbylý curkový sirup z výroby angreštovo-hroznového kompotu s meduňkou.

Ale cukrový sirup si jednoduše uděláte takto:

Prostě svaříte 90 g krupicového cukru se 200 ml vody a vaříte ještě pět minut. poté odstavíte ze zdorje tepla a necháte zcela vychladnout.

A takhle dobře chutnal:


Tak dobrou studenou chuť a krásné léto vám všem přeje Madla!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Maryna Maryna | 5. srpna 2013 v 7:46 | Reagovat

Jednoduché a určitě skvělé, výborná kombinace! Dala bych si, se juknu, jestli mají ještě nějaký dobrý meloun.

2 Madla Madla | Web | 6. srpna 2013 v 9:59 | Reagovat

Maryna: Jojo, tyhle nanuky byly bezvadné, tak přeju, ať seženeš nějaký pěkný meloun a pak dej vědět :-)

3 Tři kopečky Tři kopečky | 6. srpna 2013 v 23:33 | Reagovat

Měla jsem stejný nápad, jen jsem tu mátu ještě luhovala v cukrovém sirupu navíc. Bylo to silně mátové :)

4 Madla Madla | Web | 7. srpna 2013 v 12:41 | Reagovat

Tři kopečky: Jé, tak to vyzkouším příště! Moc děkuju za tip :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama