Muffinová pavoučí inspirace

27. října 2013 v 10:27 | Madla |  Dorty a moučníky dětské
Dnes ani tak recept, jako spíš tip na to, jak ozdobit obyčejné muffiny třeba pro děti na nastávající Helloween. Já tyto muffiny dělala ve dvou obměnách na dětskou olsavu, a pokaždé měly veliký úspěch. Jak by taky ne, když jsou plné curkového sypání a bonbonů. Takže maminky, dbající striktně na zdravou výživu, čelém vzad a pochodem zpět, tohle pro vás nebude to pravé ořechové.


V první verzi jsem použila těsto makové, ve druhé pak kefírové a na vršek muffinu jsem dala (před pečením) půlku zavařené meruňky. Ale vy klidně použijte své vlastní osvědčené těsto, protože tady jde především o zdobení.

Takže si nachystejte:

těsto na muffiny
papírové košíčky
tabulku hořké nebo bílé čokolády
3 lžíce zakysané smetany
čokoládové nebo barevné sypání
lentilky na oči
půlky louopaných mandlí na kusadla
kousky lékořice nebo jiných dlouhých tenkých bonbonů na nohy

V papírových košíčcích upečte těsto. Až muffiny vychladnou, rozpusťte si čokoládu a do rozpuštěné čokolády přimíchejte tři lžíce zakysané smetany. Polevou napatlejte každého budoucího muffino-pavouka, zapíchněte oloupané půlky mandlí jako kusadla, na bocích pak dlouhé tenké bobnony jako nohy a nezapomeňte na oči. A vršek polevy pak posypte čokoládových sypáním (pokud jste použili hořkou čokoládovou polevu), nebo barevným sypáním (pokud musíte dělat verzi bez kakaa a použít bílou čokoládu). Nechte zaschnout a braňte před útoky dravců...


Tak bacha na strašidla a zvýšenou hladinu cukru při konzumaci těchto výtvorů....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Meg Meg | Web | 29. října 2013 v 14:49 | Reagovat

Páni, do těch bych se pustila i já! Jsou skvělý, věřím, že děti musely být nadšené :)

2 Madla Madla | E-mail | Web | 1. listopadu 2013 v 17:30 | Reagovat

Meg: Díky, nadšeni byli kupodivu i dospělí :-) Určitě je vyzkoušej :-) Klidně i mimo Heloween...

3 Vilemína Vilemína | 3. listopadu 2013 v 10:49 | Reagovat

Tak koukám, že se to halloweenské "hrůzostrašné" vaření začíná pěkně rozšiřovat, že nová tradice zapouští kořínky.
Dobré jsou i prsty z lineckého, pečené "usekané" ruce a nohy, ty se pečou z těsta nebo sekané, viděla jsem pavoučky z černé olivy (půl tělo a půl na obloučky nohy)...tak si to užijte (no jo, píšu to už pozdě).

4 Madla Madla | E-mail | Web | 5. listopadu 2013 v 20:11 | Reagovat

Vilemína: Ano, ano, prsty z lineckého znám, hodlám je upéct příští Halloween nebo na  čarodějnice. Nohu ze sekané jsem kdesi taky viděla, ale vzhledem k tomu, že starší dítko má teď období, kdy nejí maso, bylo by to kontraproduktivní. No, když je čas a chuť, dá se s jídlem dobře postrašit :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama