Komentáře

1 K K | 21. ledna 2014 v 14:47 | Reagovat

Mohu poprosit stručně, jak upéct řepu? Loupat, neloupat, jak dlouho....atd. Díky

2 Madla Madla | E-mail | Web | 22. ledna 2014 v 17:55 | Reagovat

K: Já ji peču jednoduše, lehce ji očistím, seříznu "ocásek" a košťál, zabalím do alobalu a peču při 180°C podle velikosti, maličké bulvičky stačí péct půl hodinky, ty velké i přes hodinu. Upečené jsou, pokud do nich jde lehce píchnout nožem nebo vidličkou.
Většinou, když něco peču (maso, koláč, dort), tak na k roštu přihodím zabalené řepy a je to :-)

3 Meg Meg | Web | 27. ledna 2014 v 7:35 | Reagovat

Krása!
Já peču omyté řepy v alobalu, před zabalením přidám kapku olivového oleje, soli a pepře. Nezdá se to, ale i tak je to ochutí. Po upečení oloupu, skladuju pár dnů v lednici a používám, kde se dá. Už bych prý zase měla nějaké upéct a přidat je do kuskusu s balkánským sýrem - řepa zvládne hrát hlavní roli a pak ani to maso chlapi nepotřebují :)

4 Madla Madla | E-mail | Web | 27. ledna 2014 v 20:54 | Reagovat

Meg: Hmm, tvůj způsob musím brzy vyzkoušet, myslím, že to bude fakt ještě o level lepší. Já bych řepu baštila jen tak, dokonce i naše ratolesti ji zbožňují.

5 Terezka Terezka | E-mail | 28. ledna 2014 v 12:39 | Reagovat

Madli ahoj, já také pekla v alobalu, ale teď už je na vrstvě v soli v pekáčku, sůl řepu nejen ochutí, ale vytáhne i přebytečnou vodu, ve které se mi v tom alobalu spíš vařila a takhle je krásně pečená a chutná mi daleko víc.

6 Madla Madla | E-mail | Web | 28. ledna 2014 v 16:24 | Reagovat

Terezka: to je dobrý nápad, jen mě děsí to množství soli. Ale určitě také vyzkouším, díky moc za tip!

7 Terezka Terezka | E-mail | 29. ledna 2014 v 12:32 | Reagovat

Madli, kupuji za asi 5Kč kilo v Lidlu a dám tak 2cm vrstvu a do řepy se dostane tak, že úplně v klidu používám takto pečenou i do sladkého...aktuálně mám v troubě čokoládový koláč s pyré z řepy na zítra do kavárny...

8 Madla Madla | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 11:21 | Reagovat

Terezka: Teda, škoda, že Lidl u nás  nemáme, asi bych tam jako správná Maruška chodila pro sůl nad zlato :-)
Čokoládový koláč s řepou zní fantasticky, doufám, že bude recept u tebe na blogu?

9 toffo toffo | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:55 | Reagovat

Ocásek ani čepičku neřežu, aby mi červená šťáva nevytekla. Terezky inovace pečení na soli se mi moc líbí. Začala jsem jí strouhat na silnější plátky, chutnalo nám to s Aničkou víc v naší ruské Pancake factory (to je fúze, co!) víc, než ty mé tlusté "klofáky." Doplnila jsem čerstvější fotky ze zmíněné restaurace do mého staršího článku: http://toffo.blog.cz/1202/carpaccio-z-cervene-repy

10 Madla Madla | E-mail | Web | 2. února 2014 v 21:45 | Reagovat

toffo: Já zpočátku taky nic neřezala, leč manžel měl pak výhrady, že se to v naší staré Moře pálí a kdesi cosi.
Občas ji taky peču strouhanou na tlusté plátky, je pak rychleji hotová.
Ruská Pancake factory je teda fakt mazec!

11 Terezka Terezka | E-mail | 12. února 2014 v 12:29 | Reagovat
12 Madla Madla | E-mail | Web | 15. února 2014 v 21:24 | Reagovat

Terezka: Terezko, děkuju moc za odkaz, určitě ho brzy vyzkouším!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.