Treska pečená v makovo-ořechové krustě

28. března 2014 v 9:25 | Madla |  Rybky nejen mořské
Miluju ryby. Asi jsem v jednom ze svých minulých životů musela být Eskymákem )promiňte, Inuitem), protože jinak si svou vášeň k rybám nedovedu vysvětlit. Rybičkovou pomazánku bych mohla mít klidně každý den k snídani, k obědu pakrybí polévku a jako hlavní chod rybu na libovolný způsob a k večeři bych si dala sledě v hořčičné omáčce z IKEA, nebo zavináče, nebo rybí salát... hmmm....

Ale to by mě pak někdo mohl doma vzít po hlavě zmrzlým kusem lososa a to bych vážně nerada. Ale pokud i vy máte rádi rybu, nabízím vám rychlou variaci na klasické obalované filé. Vězmete si na něj jaké chcete kvalitní filé, já použila tresku, pak budete potřebovat jen hrstičku hrubě mletých ořechů a máku. A trošku soli a citronu. A můžete bu´d nudně smažit (což já nerada), nebo si na obalené plátky rybky dátt pár plátečků másla a na chvíli nažhavit troubu.

Takže jdeme na to! Nachystáme si:

filé z tresky
sůl, pepř
celý mák
hrubě mleté vlašské ořechy

trochu másla
citron na doladění chuti

Filé omyjte a osušte, osolte a opepřete. Smíchejte mák s mletými ořechy a porce ryby v ořechovo-makové směsi pěkně obalte. A te´d můžete bu´d smažit, nebo porce filé dejte do pekáčku, poklaďte pár lístečky másla a dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180°C. Při servírování jemně pokapte citronovou š´távou a nechte si chutnat.


já mám tuhle netradiční úpravu rybího filé moc ráda, tu ořechovou chuť a jemné křupání máku mezi zuby. Ale třeba pro mého konzervativního muže je mák jen přísadou do slakého pečení, takže touhle rybou se mu nikdy nezavděčím. Ale neva, alespoň zbyde víc pro mě :-)


A pokud by vás zajímalo, co je na talíři vedle brambor, tak vězte, že ty malé bílé kousky jsou mačkaný celer podle jamieho, recept je tady a chutná i zarytým celerofobikům.

Tak co, dáte si, nebo je to na vás moc velké rybí harakiri?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 28. března 2014 v 21:04 | Reagovat

Ořechy jo, mandle jo, ale mák jsem teda ještě nikdy nezkoušel. Ale co nebylo může být :-D Vypadá to velmi zajímavě

2 filo filo | Web | 30. března 2014 v 18:34 | Reagovat

No vypadáto jako skvělá dobrútka,  ale moc zdravé to asi nebude takže pozor na štíhlou linii+, kdyžtak tady něco o tom http://www.dokonalostsama.cz/fitness

3 Eva Eva | E-mail | 1. dubna 2014 v 10:01 | Reagovat

Tahle kombinace ryby a ořechů mně neoslovila. Mačkaný celer je vynikající, ale co je to bílé nad tím celerem? Sýr?

4 Madla Madla | E-mail | Web | 2. dubna 2014 v 15:40 | Reagovat

kdyzvarichlap: Děkuju, já jsem makový maniak, takže mě tahle kobmiance chutná moc :-)

5 Madla Madla | E-mail | Web | 2. dubna 2014 v 15:42 | Reagovat

filo: Ehm, ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevím, co je na tom nezdravého, ryba + správné tuky s ořechů a máku, tohle rozhodně tučné jídlo není.

6 Madla Madla | E-mail | Web | 2. dubna 2014 v 15:43 | Reagovat

Eva: Každý máme jiné chutě, jak už jsem psala, i můj muž si na této kombinaci nepochutnal. Jinak to bílé nad tím celerem je domácí majonéza :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama