Výrobky z farmy Osičkových=mléčná slast na lžičce a na talíři

12. března 2014 v 9:40 | Madla |  Moje úlovky
O tvarohu, jogurtech, sýrech, mléku a dalších výrobcích z farmy paní dokrotky Osičkové chci už napsat, no nekecám, celý rok. Poprvé jsem jejich výrobky ochutnala v mateřském centru Ježeček, kam přispívám i já svou malou troškou do mlýna. A byla jsem unešena. A stejně tak i mé děti, který velký bílý jogurt zhltly raz dva, bez přemlouvání a ještě se (tedy ten starší, ten mladší pořád mluví jakousi neidentifikovatelnou směsicí skřeků) ptaly, co to je za moc dobrý jogurtek.

Výborné byly i jeho ochucené verze (tehdy lesní směs a meruňka), ale dětem stejně nejvíc kupodivu jela jeho bílá verze. Ačkoli bez přidané smetany, chutnala jemně nasládce a smetanově. Prostě dobrota. takže já jsem občas nevěrná svému milovanému řeckému jogurtu a místo kyblíčku občas dětem koupím pěkně poctivý farmářský jogurt ve skle.
Na fotce je ještě jeho staré balení, v průhledném kelímku s alobalovým vrškem.



Teď už mléčné výrobky z farmy Osičkových nemusím složitě objednávat přes několik lidí, jak tomu bylo před rokem, v uničově dodávají do bufetu na poliklinice a také do (mého oblíbeného, jak si určitě stálí návštěvníci blogu stačili všimnout), pekařství Vašíček na Plzeňské ulici.

A co krom výtečného hustého jakoby smetanového jogrutu mají?

Třeba úžasný tvrdý tvaroh, jako dělaný do různých gnocchů, koblih a dalšího pečení.


Prodává se v půlkilovém balení, v průhledném plastovém kelímku s vrškem. minimalsické, leč účelné.


Vzhledem k tomu, že mlékárna Miltra zkrachovala, jiný tvaroh než od Osičkových skoro nekupuji. Jasně, měkký tvaroh ve vaničce mám v lednici neustále, ale stejně tak mám každý týden v lednici půlkilové balení tohoto tvrdého tvarohu. není vůbec hrudkovatý, má plnou mléčnou chuť a já z něj strašně ráda dělámjednoduché gnocchi s parmezánem nebo tvarohové knedlíčky podle Pipi.

A sýry Osičkových, to je taky dobrota. Všechyn jsou tedy jen z kravského mléka a krom domácí lučiny, přírodní, či ochucené medvědím česnekem a provensálsým kořením pak mají i výtečnou variantu lučiny se sušenými rajčaty.
A dětem hodně chutnají uzlíky - malé kousky sýra zamotané do uzlíčků, tak akorát dobré zobání do ruky.


Opět vyfoceno jen staré balení, te´d už se uzlíky prodávají v průhledné plastové krabičce s víčkem. jsou jen velice jemně slané, takže pokud zbožňujete přesolené korbáčiky, mustíe jinam.

Do na slané i sladké pečení i nepečení je přímo dělaný i jejich přírodní měkký sýr. Má jemnou neutrální chu´t a tak ho můžete připravit jak na sladko, tak na slano.



Nebo ho třeba naložit s kořením. Měkký sýr lze koupit také v kořeněné variantě, s medvědím česnekem a paprikovým kořením.

Mají též dobrou jemnou parenicu, také jen jemně slanou, krásně se hodí k zapékání s brambory.


Sýrů mají samozřejmě více, tak jestli někdy pojedete na Hanou, nebo budete v Olomouci, zastavte se na jejich statku v Novém Dvoře u Červenky a kupte si mléčné blaho :-)

Paní osičková je veterinářka, což aspoň pro mě jako mléčného laika znamená, že její kravičky by měly být naprosto fit.


Tak vzhůru na výlet a podpořit lokální výrobce! A příště bude třeba recept na vláčné tvarohové nočky s parmezánem, co vy na to? Nebo chcete něco sladkého, nebo kus masa? Povídjete, přehánějte...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 bellatrix bellatrix | Web | 12. března 2014 v 18:12 | Reagovat
2 Zuzu Zuzu | E-mail | 13. března 2014 v 22:45 | Reagovat

Prosim prosim recept na nocky, porad shanim nejaky rychly nenarocny recept, a ten Vas zni moc dobre :-)

3 Meg Meg | Web | 18. března 2014 v 7:49 | Reagovat

Jéé, tak teď jsem na ty uzlíky dostala chuť! A lákají mě právě proto, že nejsou přesolené. Ale vyzkoušela bych všechno, o čem tu píšeš :)

4 Tunde Tunde | E-mail | Web | 19. března 2014 v 12:03 | Reagovat

Dobrý den,

Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/  kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

S pozdravem,
Tunde
info@vyhledejrecepty.cz

5 Madla Madla | E-mail | Web | 19. března 2014 v 12:29 | Reagovat

bellatrix: Děkuju, všechny výrobky jsou opravdu velice dobré.

6 Madla Madla | E-mail | Web | 19. března 2014 v 12:30 | Reagovat

Zuzu: Ano, recept bude brzy, snad se mi podaří jej do zítřka dopsat :-)

7 Madla Madla | E-mail | Web | 19. března 2014 v 12:31 | Reagovat

Meg: Uzlíky jsou vážně super, nejvíc mi ale chutnají v létě, jen tak s rajčaty a čerstvou bazalkou.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama