Jahodová marmeláda s bílou čokoládou

30. června 2014 v 20:30 | Madla |  Zavařování
Já vím,já vím, že už je skoro po jahodách a já vám tady s křížkem po funuse budu podsouvat recept na tu nejlepší jahodovou marmošku na světě, ale přiznejme si, jahody ještě pořád jdou v pohodě sehnat, zatím to není žádné podpultové zboží a já teď v uplynulých pár týdnech dělala tolik džemů, marmelád, domácích sirupů a dortů, že bych si klidně mohla koupit akcie nějakého menšího cukrovaru a v pohodě bych jej udržela nad vodou. Takže pokud se najde trošku času, slibuju, že vás čeká jahodová smršť. Chcete ji, nebo ji mám odložit až na příští rok a byly byste radši zvědaví na novou rubriku vařící matky na mateřské, která by vám pěkně celý týden, den po dnu bonzovala to, co zrovna ta Madla dělá, čím krmí sebe a malá dráčata.


Tak, honem si nachystejte skleničky, víčka, jahody a kvalitní bílou čokoládu a jedeme z kopce!

Já použila:

kilo jahod (počítáno už ve stavu odšťopkovaném)
400 g cukru krystal
100 g bílé belgické čokolády
1 balíček Gelfixu 3:1

Jahody odšťopkujeme, dáme do hrnce, rozňahňáme mačkadlem na brambory. A dál postupujeme podle návodu na balíčku s želírovacím přípravkem. Takže dáme želírovací přípravek smíchaný s trochou cukru, přivedeme k varu, mícháme, mícháme, vsypeme zbytek cukru a mícháme, mícháme. A pak vsypeme 100 g pecek té nejjemnější bílé čokolády, jakou seženeme. Mícháme do rozpuštění a až dueme spokojeni s konzistencí marmošky kápnuté na talířku, napníme horkou marmošku/džem do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhrůu a necháme vychladnout.


Je fakt báječná a já se omlouvám, že disponuju jen fotkami tohoto pokladu zašroubeného ve skleničce, ale byla jsem ráda, že jsem se v té záplavě jahod a dětí neutopila.

Tak co, chete další recepty na zpracování jahod, nebo trošku bonzáckou rubriku o Madle?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Elinda Elinda | 1. července 2014 v 21:10 | Reagovat

Jahodových marmelád už máme pořádnou zásobu, ale bohužel jahod už moc není. Dala by se takhle udělat třeba i třešňová marmeláda? Ty nám akorát dozrály :)

2 Jindra Jindra | 2. července 2014 v 21:29 | Reagovat

Tu musím ještě zvládnout :-) Líbí se mi tam ta čokoška :-)

3 Madla Madla | E-mail | Web | 3. července 2014 v 10:43 | Reagovat

Elinda: Jahodových marmelád není nkdy dost :-) Já už dělala i třešnové - jednu dávku se skořicí a druhou dávku s marcipánem, tak snad se mi podaří je brzy hodit na blog.

4 Madla Madla | E-mail | Web | 3. července 2014 v 10:43 | Reagovat

Jindra: Tak dejte vědět, jestli se povedla! ... a s čokoškou je všechno hned lepší :-)

5 Ajka Ajka | Web | 9. července 2014 v 2:16 | Reagovat

Nám ještě jahody plodí, bych vyzkoušet mohla, díky za receptík ;-)
Ajka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama