Domácí rybí prsty

19. listopadu 2014 v 10:32 | Madla |  Rybky nejen mořské
aneb jak mi školka kazí děti. Miluju ryby. To asi pravidelným čtenářům tohoto blogu neuniklo, že jsem nejspíš převtělený tučpták, ale rybí prsty ...brr. Směs bůhvíjakých semletých rrybích odřezků obalených v trojobale a usmžených, to mě nikdy nenadchlo. Jenže ve školce je servírují celkem pravidelně a naše taktéž rybožravé děti je milují a vyžadují i doma.

Jasně, mohla bych koupit nějaký mražený polotovar, usmažit ho a věnovat se bohulibým činnostem jako třeba žehlení, krmení domácího zvířectva (krom oblovek, morčete, chameleona a cvrčků máme totiž i vdoní želvičku) nebo věčného vysávání a uklízení vysypaného Lega...

Leč tyto pochybné produkty prostě kupovat nehodlám, takže si radši zaneřádím linku pravidleně obíhající soustavou misek s moukou, vejcem a strouhankou.

Takže pokud si chcete přidělat práci, nachystejte si:


balení kvalitního rybího filé
sůl, pepř
strouhanku (celiaci použijí kukuřičnou)
hladkou mouku )ceilaci se musí spokojit s rýžovou)
rozkvedlané vajíčko
plátek másla

rybí filé rozmrazíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, zlehka osolíme a opeříme a nakrájíme na pravidlené proužky. Obalíme v mouce (doporučuju rýžovou, ta tolik nenasákává tukem), ve vajíčku a ve strouhance a dáme na plech. na každý kousek ryby položíme hoblinku másla a strčíme do trouby vyhřáté na 200 °C zhruba na čtvrt hodiny. Potom obrátíme a dopečeme i z druhé strany.


Podáváme s jemnou bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. A hlavně s dobrým pocitem, že děti jí opravdové ryby a ne semleté zbytky bůhvíčeho.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Michal Michal | Web | 20. listopadu 2014 v 11:34 | Reagovat

Dělám je velmi podobně. Výsledky hodně záleží na rybě. U některých dostanu informaci, že to pyré z kůží, odřezků a strouhanky, co je v prodávaných je mnohem lepší. U jiných jsem ale už zaslechl, že vařím skoro stejně dobře jako fabriky polotovarů :-D  Dětem se člověk nezavděčí. Plánuju upravit tento recept (fakt se skoro nelišíme) o to, že je rozmixuju a přidám tu strouhanku a vajíčo. A pak uvidíme.

2 Madla Madla | E-mail | Web | 24. listopadu 2014 v 13:46 | Reagovat

Michal: Tak to je super, já se tedy s mixováním netrápím, ale výsledku to určitě uškodit nemůže, spíš naopak.
Děti jsou někdy potvůrky :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama