Mačkaný hrášek podle Jamieho a kuřecí kousky se zeleným čajem a limetkou

2. dubna 2015 v 15:01 | Madla |  Maso hraje prim
Na Zelený čtvrtek má být na stole něco zleného. A tohle jídlo chlorofylem doslova přetéká. A nejen, že je moc zdravé, ale taky je rychle uvařené (do půl hodinky můžete baštit) a je hrozně moc dobré. Tak šup, ještě ho stihnete připravit třeba na večeři.
Při pohledu z okna to sice vypadá, že místo zdobení kraslic a pečení jidášků, mazanců a beránka budeme zdobit stromeček, ale garantuju vám, že tahle rychlá a zdravím tepající dobrota vás zase hodí aspoň trošku do velikonoční nálady. A když ne, nalijte si k jídlu dobré bílé víno a efekt bude stoprocentní.


Pro čtyři osoby budete potřebovat:

2 kuřecí prsa, opláchnutá a nakrájená na nudličky
1 lžíce kvalitního sypaného zeleného čaje
šťáva vymačkaná z jedné limetky
lžička soli

na mačkaný hrášek:

2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na menší kostky
500 g mraženého hrášku
1 hrst čerstvých petrželových lístků
3 silnější plátky másla (cca 60 g)
sůl a pepř


Kuřecí prsa si opláchněte, osušte a nakrájejte na nudličky. V hmoždíři si utlučte zelený čaj se solí, přidjete limetkovou šťávu a marinádu vetřete do nudliček. Můžete nechat hodinku odpočívat, ale taky nemusíte a můžete hned kuřecí kousky opéct na olivovém oleji, nebo ještě lépe jako já na kousku kokosového tuku z domácího kokosového mléka. Nudličky tak dostanou hned lepší šmrnc.


Na mačkaný hrášek si do hrnce nasypte oloupané a na kostičky nakrájené brambory, které vařte v osolené vodě do téměř měkka. Až jsou skoro měkké, přispyte hrášek, nechte ještě minutku vařit. Pak přidejte zelenou petřželku (skvělá je i máta), ještě minutku vařte, pak dostavte a všechno zceďte. Přidejte na kousíčky nakrájené máslo a rozmačkejte buď šťouchadlem na brambory nebo projeďte v mixéru, záleží, jestli chcete hlaďounké pyré, nebo rustikálnější kaši s kousky. Já nechala kousky, občas jsem kousla do svěžího hrášku a byla to lahoda. Podle chuti dosolte a dopepřete.

Na pyré/kaši naservírujte dozlatova opečené kuřecí kousky, nalijte si víno a představujte si, že za chvíli bude třeba teplo.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lenka Lenka | 4. dubna 2015 v 8:13 | Reagovat

To vypadá skvěle. Miluju hraskovy tatarak, takže mě to hned zaujalo. Co nejdřív vyzkouším.

2 Míša Míša | E-mail | Web | 5. dubna 2015 v 7:48 | Reagovat

Mačkaný hrášek je klasika. Já jsem si ho dávala hlavně v Anglii. Oni ho cpou všude. Fish and chips a k tomu hrášek .. ale dělám si ho i doma, třeba s rybou. Ale ty kuřecí kousky se zeleným čajem a limetkou .. no mňam :-)

www.cookingwithsusa.blogspot.cz

3 toffo toffo | Web | 8. dubna 2015 v 19:20 | Reagovat

Ježíšku, to je nádhera!!!

4 Madla Madla | E-mail | Web | 13. dubna 2015 v 19:12 | Reagovat

Lenka: I já miluju zelený hrášek, mohla bych ho cpát do všeho... A hráškový tatarák je veliká dobrota! Tak určitě vyzkoušejte a pak dejte vědět, jak chutnalo :-)

5 Madla Madla | E-mail | Web | 13. dubna 2015 v 19:13 | Reagovat

Míša: Tak v tom případě chci být Angličankou :-) Já miluju hrášek v jakékoli podobě. A s rybou to musí být ještě lepší, hmm, díky za tip :-)

6 Madla Madla | E-mail | Web | 13. dubna 2015 v 19:14 | Reagovat

toffo: Maruško, moc děkuju :-D

7 Magdaléna Magdaléna | Web | 14. dubna 2015 v 20:25 | Reagovat

Podobnou hráškovou mačkanici jsem podle Jamieho také dělala a chutnalo to skvěle :)

8 vanda vanda | 20. dubna 2015 v 20:13 | Reagovat

Jej Madli, ty barvičky, no ouplný jaro. Snažím se teď jíst v tomto duchu. Svíčkovou jsem si zakázala, plavky se blíží a ty koláče se na mě prostě začaly projevovat. Tak tohle si ráda udělám! :-D

9 Siska Siska | 21. dubna 2015 v 17:00 | Reagovat

vypadá to nádherně! Musím se odhodlat a zkusit zelený čaj na kuřecím mase. A ten hrášek! No nádhera, Madlo, jste stálou inspirací :-)

10 Madla Madla | E-mail | Web | 24. dubna 2015 v 19:02 | Reagovat

Magdaléna: Jojo, Jamie prostě ví, co je dobré :-)

11 Madla Madla | E-mail | Web | 24. dubna 2015 v 19:03 | Reagovat

vanda: Největší prča je, že jsem to dělala znovu 1. dubna a to u nás byla ráno nefalšovaná dubnová vánice :-) A já beru radši ty koláče, zelená ať se jde vycpat :-)

12 Madla Madla | E-mail | Web | 28. dubna 2015 v 21:33 | Reagovat

Siska: Děkuju moc :-) Byla to taková rychlovka, maso byl chvilkový nápad a s Jamiem prostě člověk nic nezkazí :-) Moc děkuju za chválu, ani si ji nezasloužím! Já zas na Cuketkovi slintala nad vaším divočákem na víně s kořenovou zeleninou, to je teprve pokrm bohů, nudná prsa se můžou jít bodnout!

13 Týnka Mlejnková Týnka Mlejnková | Web | 5. května 2015 v 9:57 | Reagovat

Tak to vypadá úžasně, článek si ,,schovávám" a zkusím :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama